08/09/2014

Grushtet e shtetit a revolucionet shpesh kanë qenë pikat kyçe në ndryshimin e rrjedhës së historisë. Grusht shteti quhet një rrëzim i papritur dhe jokushtetues i qeverisë, nga një grup i vogël i klasës që synon pushtetin, zakonisht ushtarak Nga revolucioni sovjetik deri tek grushti i shtetit egjiptian Grushtet e

Dheu i marsit është zbuluar të jetë i ngjashëm me atë të Hauait. Roboti Curiosity dhe instrumenti i tij CheMin kanë zbuluar përbërjen e dheut duke filtruar thërrmija materiali dhe duke i goditur me rreze X – një proces që tregoi se pjesa më e madhe ishte shkëmb basaltik dhe

Presidenti amerikan Barack Obama tha se do të parashtrojë këtë javë planin për të përballuar kërcënimin që përbëjnë militantët e Shtetit Islamik. Zoti Obama tha në programin Meet the Press të rrjetit televiziv NBC se do të takohet me udhëheqësit e Kongresit të martën për të diskutuar mbi këtë çështje.

NATO vendosi vetëm pak ditë më parë në samitin e saj në Newport të Wales-it krijimin e një trupe të ndërhyrjes së shpejtë – edhe si reagim ndaj krizës së Ukrainës. Manovrat kjo trupë i ka nisur tashmë. Menjëherë pas takimit në Wales, NATO-ja mbajti një manovër në Letoni. Me

Një anketim i ri për referendumin e pavarësisë i ka alarmuar britanikët. Qeveria e Londrës ka marrë tani masa urgjente: ajo dëshiron t’i mbajë skocezët në Britaninë e Madhe – dhe ta bëjë këtë me para. Anglia planifikon që t’i japë më shumë autonomi Skocisë. Ministri britanik i Financave, George

Përvec situatës së famshme të pengmarrjes 6-ditore në Sveriges Kreditbanken në Stokholm, prej ku ka marrë edhe emrin, sindroma e Stokholmit është e lidhur mbi të gjitha me fotografinë ikonë të Patty Hearst, me beretë dhe armë në dorë, duke grabitur një bankë në prill 1974. Historia mbërtheu një komb