September 2014

“Nëse dëshirojmë që të gjitha civilizimet njerëzore t’i nënshtrojmë për disa qëllime më të “LARTA”, së pari do t’ua marrim fuqinë e mendimit të lirë, duke i ndarë kështu nga natyra e vërtetë që kanë. Me shkurtimin e krahëve të fuqisë së tyre të lirë mendore dhe shpirtërore, vëmendjen do

Embargo i pret krahët Putinit. Pesimizëm në Rusi: GDP mund të bjerë me 10 % Armëpushimi i brishtë në Ukrainë mbahet mbi këto shifra, dhe ndërkohë që ministri i Jashtëm Sergei Lavrov kërkon një “rifillim” të ri me SHBA, ka nga ata që përgatiten për një rrethim të madh. Dje,

Shpesh herë shohim nga Londra vetëm për prosperitetin e lidhur me veprimtarinë financiare, por realiteti është i ndryshëm, për një sërë arsyesh. Ja cilat janë Jean-Marie Colombani Skocia ka vendosur të qëndrojë në Mbretërinë e Bashkuar, duke e zgjatur në kohë një lidhje që zgjat prej tre shekujsh. Mobilizimi i

Christiane Hoffman Kur rrëzohen despotët, duket sikur ka një arsye për t’u gëzuar. Por ajo që pason diktaturën shpesh është më e keqe Rrëzimi i diktatorëve i jep shumëkujt një arsye për t’u gëzuar. Kjo për shkak se një kriminel nuk është më në pushtet. Kjo edhe sepse mendohet se

Jacques Follorou Nga korriku deri në shtator, kamiona çisternë me targa Iraku, Turqia apo Kurdistani iraken, vijnë rregullisht në zonën e Deir ez-Zor, në lindje të Sirisë. Sipas një drejtuesi të lartë të shërbimit informativ francez, në fillim të verës i kanë parë kamionët të ngarkojnë naftë të nxjerrë nga

Një person nga Oklahoma në Shtetet e Bashkuara të Amerikës i preu kokën koleges së tij të enjten. Ai tani akuzohet për vrasje. Ende nuk është e qartë nëse sulmi erdhi për shkak të një tërbimi të momentit apo për shkak se ishte pushuar nga puna. Por ka spekulime se