31/08/2014

Një intervistë me Gilles Kepel, ekspertin francez të islamit. Për tri dekada me radhë, sociologu dhe shkencëtari politik i mirënjohur francez Gilles Kepel ka qenë duke monitoruar zhvillimin e shoqërive myslimane. Ai shikon një lidhje të ngushtë midis zhvillimeve në rrethinat franceze dhe ngjarjeve në botën arabe. Intervista me të

Të gjithë grekët që kanë rrethuar muret e Trojës, sipas Iliadës, janë Akej, apo banorë të Akaias. Por, sipas disa studiuesve, prapa atij emri fshihej edhe një popull gjysmë nomad i imigruar në Greqi nga Europa Qendrore në mijëvjecarin II para Krishtit. Pasi u integruan me indigjenët, ata mendohet se

Menjëherë pas samitit të Berlinit, ka reaguar edhe presidenti rus Vladimit Putin. Në një intervistë për televizionin rus Channel One, Putin ka bërë thirrje për bisedime, mbi çështjen e shtetësisë së Ukrainës lindore. Sipas tij, është e nevojshme për të diskutuar mbi këtë temë. në mënyrë që të sigurohet se

Terrorizmi mund përhapet shumë shpejt në Evropë dhe në SHBA, nëse nuk do të ndalohet shpejt në Lindjen e Mesme. Kështu deklaroi Mbreti Abdullah i Arabisë Saudite, transmeton Agjensia Shtetërore e Lajmeve e Arabisë. Kjo deklaratë e Mbretit është bërë gjatë një pritjeje për ambasadorët e huaj, mbajtur në Xhedah.

Më 22 Qershor 2014 u mbushen 73 vjet nga dita kur ushtria gjermane sulmoi Bashkimin Sovjetik. Botimeve të deritanishme në Lindje e Perëndim iu mungojnë të dhënat për numrin, llojin, madhësitë e vendndodhjet e armatave sovjetike në vigjilje të sulmit të ushtrisë gjermane kundër Bashkimit Sovjetik. Këto të dhëna janë

[Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] Rreth orës 09:20 në mëngjesin e 9 qershorit 1946, tingulli i një arme zjarri prishi qetësinë e Pallatit të Madh në Bangkok. Një punonjës hoteli nxitoi në dhomën mbretërore dhe e gjeti 20-vjeçarin, Mbretin Ananda Mahidol të shtrirë me fytyrë lart mbi krevat,