28/08/2014

Në vitin 1915, Sykes dhe Picot skicuan zonat e influencës të fuqive britanike dhe franceze në Lindjen e Mesme. Sajesa gjeografike që në një shekull kanë shkaktuar një seri konfliktesh në lojën e madhe të Azisë së Vogël, mes etnive, feve dhe zbulimit të “arit të zi” “Do të më

[Mbretër të çmendur të historisë] Në kohën kur vdiq, Mbreti George II nuk mundej as të shihte dhe as të dëgjonte, dhe konsiderohej plotësisht i çmendur. Thuhej se urina e tij dilte blu dhe/ose e kuqe, dhe ishin përhapur shumë histori për sjelljen e tij të çmendur, si për shembull

Presidenti Barack Obama dhe ish-Sekretarja e Shtetit Hillary Clinton kanë një marrëdhënie të gjatë dhe të komplikuar. Kjo marrëdhënie mori një tjetër kthesë kohët e fundit, kur zonja Clinton kritikoi politikën e jashtme të Presidentit, duke thënë në një intervistë për revistën The Atlantic se thjesht shmangja e gabimeve nuk

Në çështjen Tapie është fjala për shitjen e sipërmarrjes gjermane të artikujve sportivë Adidas. Vitin e kaluar, Christine Lagarde arriti të shpëtonte prej një hetimi formal, por tani shefja e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) po përballet me të kaluarën e saj si ministre franceze e Ekonomisë. Prokuroria franceze ka nisur

Sa më të pasigurta të jenë raportet në jetë, sa më shumë që ngrihet çmimi i naftës dhe kostot për ushqime, aq më shumë rritet dëshira për parashikimin e të ardhmes Rrënjët e para të dëshmive materiale për interesimin e njeriut në parashikimin e së ardhmes, zënë fill që nga

Vendet më të famshme ku “fshihen” miliardatIdeja se diku ndodhet një thesar që pret të gjendet, është joshëse. Legjenda apo jo, shumë njerëz në botë vihen në kërkim të thesareve të humbura, për të cilat flitet nëpër libra, tregohen histori dhe aventura nëpër kafene apo në blogje. E nëse kërkon