27/08/2014

Nabodinusi ishte mbreti i fundit i Babilonisë, i cili mbretëroi nga viti 556 deri 539 p.e.s. dhe ndonëse përmendet në Bibël, shumë ekspertë mendojnë se ai ka qenë mbreti i vërtetë babilonas, që u çmend dhe vepronte sikur të ishte kafshë, dhe jo Nebuchadnezzari. Sipas Danielit 4:25, Nebuchadnezzari pa një

Një film thellësisht shoqëror. Një kryevepër në llojin e saj. Shumë kritikë e cilësuan si një pikë referimi kur doli në kinemat e botës për herë të parë. Në përgjithësi ishte një film i cili krijoi fansa dhe kundërshtarë. Gjendje të ndërmjetme nuk ekzistonin. Atyre që u pëlqeu e adhuruan,

Historia dhe evoluimi i qenies njerëzore si dhe vetë krijimi i gjithësisë, ndër shekuj e mijëvjeçarë ka dominuar në mendjen dhe mendimet e qenieve inteligjente. Si u krijuam, apo mos vallë nuk u krijuam, por erdhëm nga diku? Nëse po, atëherë nga ku erdhëm? Pse erdhëm? Cili është misioni ynë?

Si një pop star, është shfaqur në një seri të Simpsons dhe zëri i tij sintetik është përdorur në një këngë të Pink Floyd. Gjysmë shekulli pas diagnostikimit që nuk i jepte më shumë se dy vite jetë, shkencëtari Stephen Hawking drejton Departamentin e Kozmologjisë Teorike në Cambridge, ka patur

“Ne jo vetëm vjedhim idetë e të tjerëve. Ne i përvetësojmë, dhe më pas i përmirësojmë ato”. Me këto fjalë mund të përmblidhet strategjia që ka ndjekur jo pak herë kompania shumëkombëshe Microsoft. Dhe mishërimi më i mirë i kësaj strategjie mund të gjendet në anektodën e mëposhtme: Tre punonjës

Seria: Kur komplotet i bëjnë qeveritë Kur Forca Ajrore e SHBA kuptoi se Bashkimi Sovjetik po përparonte në garën hapësinore që sapo kishte lindur, ata vendosën të reagojnë në mënyrën më të cmendur të mundshme – duke goditur vetë Hënën me bombë atomike. Sipas Leonard Reiffel, fizikani që kryesoi projektin,