26/08/2014

Seria: Kur komplotet i bëjnë qeveritë Gjatë Luftës së Ftohtë, qeveria britanike ishte shumë e shqetësuar se lufta biologjike e Gjermanisë do ta shkatërronte vendin. Fatmirësisht, ata gjetën vendin e përsosur për të testuar efektet e baktereve të rrezikshëm në një ishull: Britaninë. Mes viteve 1945 dhe 1970, ushtria britanike

Manchester United po befason në ditët e fundit të merkatos. Pas afrimit të Di Marias për shumën e 75 milionë Eurove, ‘Djajtë e Kuq’ janë shumë pranë Arturo Vidal. Kiliani duket se ka arritur të bindet për të pranuar ofertën e United, e bashkë me të edhe Juventusi që do

Lui Pastër arriti suksesin e tij të parë tek njerëzit në 1885 me vaksinimin e një fëmije 9-vjeçar, Joseph Meister, i cili u paraqit në laboratorin e tij në Ecole Normale në Rue d’Ulm, Paris. Fëmija vinte nga Alsace dhe kishte kafshime të shumta e të thella. Ai mori 13

Mund të jemi simulime në një kompjuter. Apo mund të jemi të rrethuar nga zombie. Por, nëse keni dyshime, ndoshta ekzistoni Jemi të sigurtë që ekzistojmë? Po t’i qëndrojmë bonsensit, po. Por, nëse i qëndrojmë rigorozisht logjikës, është më e vështirë ta pohosh. Kush na thotë që gjithçka që ndodh

Shpesh kemi dëgjuar për njerëz që janë akuzuar për krime që nuk i kanë kryer, por gjithashtu mund të keni dëgjuar dhe për njerëz që janë dënuar me dënim me vdekje. Në një vështrim prapa në histori, shohim se ka patur qindra raste të dënimit me vdekje të të burgosurve,

Seria: Histori magjepsëse me mbretër të lashtësisë Sipas legjendave të përcjella gojë më gojë, dikur ka rrojtur një kryetar i madh fisi me emrin Hotu Matu’a, i cili jetonte në një vend të quajtur Kiva. Ndërkohë që ka shumë versione të legjendës, të gjithë ata thonë se fisi i tij