24/08/2014

Situata në botë nuk është aspak më e mirë sesa para fillimit të Luftës së Dytë Botërore. Po të kemi parasysh, marrëdhëniet e acaruara në mes të Rusisë dhe Perëndimit të nxitura nga tensionet në Ukrainë dhe embargon ekonomike ndaj Rusisë, pastaj situatën e nxehtë në Lindjen e Mesme, e

Debati nëse politika e jashtme e SHBA ka arritur një pikë ku superfuqia duhet të tërhiqet nga angazhimi global i është në fokus të ekspertëve amerikanë dhe duhet ta shqetësojë Evropën Ndjenja se me politikën e jashtme të SHBA-së ka diçka që nuk shkon, nuk është e re për amerikanët.

Marrja me vete e sekreteve në vendin e prehjes përfundimtare nuk është një gjë aspak e re dhe ne të gjithë me siguri do të kemi disa sekrete për t’i marrë me vete – ndoshta për të mbrojtur të tjerët, apo ndoshta për të mbrojtur reputacionin dhe trashëgiminë tonë. Disa

Vrasja e gazetarit amerikan, James Foley, tregoi edhe një herë tjetër se deri ku mund të arrijë monstrouziteti i grupit xhihadist të ISIS. Megjithatë këta terroristë ka diçka që i frikëson dhe ato janë… femrat. Popullsia kurde është bërë tashmë forca kryesore brenda Irakut që po lufton kundër ISIS-it, por

Shtetet e Bashkuara, për këtë arsye, mund të godasin Isis edhe në Siri, janë të gatshëm të dërgojnë 300 marinsa te tjere në Bagdad, si dhe duan të krijojnë një bazë të vërtetë në Kurdistan. Obama kishte përjashtuar “çizmet në terren.” Në vend të kësaj ai ka tashmë një mijë