20/08/2014

Një video e nxjerrë nga ISIS tregon prerjen e kokës të gazetarit amerikan James Foley dhe kërcënon me jetën e një tjetër amerikani, nëse presidenti Barack Obama nuk u jep fund operacioneve ushtarakë në Irak. Në filmimin e postuar të martën në YouTube, Foley shihet në gjunjë pranë një burri

nga Paul Valentino Kur rezervonin një hotel, merrnin tre apartamente: një ku jetonin, një lart dhe një në katin e poshtëm. Mendonin për maratonat e tyre: të seksit, të britmave, të alkoolit. Ata i njihnin zënkat epike, me fyerje të papërsëritshme, rrahjet, objektet e hedhura me forcë, çiklat e kristaleve.

Anne Applebaum Sa kohë që zgjati, globalizimi ishte një përrallë argëtuese që ne i thoshim vetes për të ardhmen. Bota është e ndërlidhur, e si pasojë po bëhet jo vetëm më e pasur, por edhe më paqësore. Teknologjitë e kapitalizmit modern jo vetëm do i bënin më fitimprurës bizneset e

Një intervistë me historianin Carlo D’Este. Ai ishte një enigmë e vërtetë. Një sekondë bën dicka absolutisht brilante, në çastin tjetër bën dicka aq të marrë sa që të lë me gojë hapur. Gjatë Luftës së Parë Botërore ai ishte bashkëkrijues i Korpusit Mbretëror të Fluturimit dhe ishte një prej

Aeroporti i linates, Milano, 7 tetor 2001. Në orën 8:10,  një avion i tipit Cessna dhe një avion i linjës MD80 u përplasën në pistë dhe shpërthyen. Në tragjedi humbën jetën 118 vetë. Në orën 7:43 – 27 minuta përpara tragjedisë – një polic i ri në moshë, në shërbim