17/08/2014

Nuk ka politikë të jashtme evropiane / Vendimi i ministrave të jashtëm të BE-së tregon se sa e pavendosur është politika e jashtme evropiane. Evropa po tregohet e pavendosur dhe e pakoordinuar Christoph Hasselbach Edhe vetë takimi i ministrave të jashtëm të BE-së ishte gati një lloj mrekullie. Për një

Kina pritet që të gjykojë vrasësit që kryen një nga vrasjet më të tmerrshme të historisë më të re. Në fund të majit, një grup që i takonte një kulti të ndaluar, rrahu një grua për vdekje në një “fast food”. Gabimi i saj i vetëm ishte se ajo refuzoi

Bejzbolli është konsideruar për një kohë të gjatë si sporti kombëtar amerikan, por vitet e fundit ai është lënë në hije nga një sport tjetër  i preferuar, futbolli amerikan. Një prej arsyeve janë paratë. Sot futbolli profesionist amerikan është sporti më fitimprurës në Shtetet e Bashkuara, është një simbol i

Olimpiada e shahut e cila po zhvillohet këtë vit në qytetin e Tromsos në Norvegji, duket se po kthehet në Olimpiadën e të vdekurve pasi deri tani regjistrohen dy të vdekur në vetëm pak orë. Dhe të vdekurit janë pjesëmarrës, të cilët konkurronin për vende të caktuara të botës .

Përdhunuesit janë nga Ruanda. Portali, i cili publikoi informacionin shkruan: “Përshëndesim përdhunuesit dhe urojmë që ata të kenë ‘mbështjellë’ me tela me gjemba gjenitalet” Një qytetar holandez me origjinë nga Sarajeva, i cili punon si një roje e sigurisë në burg, konfirmoi se krimineli i luftës Ratko Mlladiç është përdhunuar

Profesor Ferdinand Milone (lindur në Napoli më 1896 dhe vdekur më 1987 në Romë), ka qenë një gjeograf i shquar, pedagog në Universitetin e Napolit dhe të Romës, anëtar i Akademisë Kombëtare të Lincei, autor i librave të shumtë, të një rëndësie të madhe për studimin e gjeografisë ekonomike. Ai