16/08/2014

Gjatë më shumë se pesë vjetëve në Shtëpinë e Bardhë Obama ka treguar përgjithësisht një skepticizëm të thellë në lidhje me vlerën e operacioneve ushtarake. Që nga fillimi i detyrës komponent thelbësor i politikës së jashtme të Obamës ishte t’u jepte fund luftërave që kishte nisur paraardhësi i tij Bush

Mars 1962 Operacioni Northwoods: Hartuesit e planeve ushtarakë hedhin një propozim, ku eksplorohen të gjithë opsionet e mundshëm për të siguruar mbështetje për një ndërhyrje të mundshme ushtarake të Shteteve të Bashkuara kundër Kubës. Këto ide përfshinin veprime terroriste të stimuluara nga qeveria amerikane. Një tjetër sugjerim ishte rrëzimi i

Sistemi operativ mobile Google vazhdon te mbetet lider dhe kete vit, ku Androidi po vazhdon me rekordet e tij te njepasnjeshem, duke u rritur me 5.1%  krahasuar me te njeten peridhe te nje viti me pare. Nje ndihese e madhe per te po behet dhe kompania “Samsung”, qe ka rreth

Motorri i kërkimit në internet, Google, e bazon fuqinë e tij në një shprehje matematike. Por kudo, vendimet e rëndësishëm dhe zgjedhjet e vogla u besohen procedurave të automatizuara dhe programeve kompjuterikë. Me shumë avantazhe. Dhe ndonjë rrezik. Për privacinë, për demokracinë dhe për ekonominë. Siç e tregoi kriza financiare