12/08/2014

Bin Ladeni shkruante dikur në ditarët e tij: Mos i besoni ISIS-it. Eshtë e dhunshme dhe brutale. I fshehur më së miri në ndërtesën e tij në Abbotabad të Pakistanit, aty ku u gjet dhe u vra prej Navy Seals-ave në 2 maj 2011, kreu i Al Kaedës ruante 21

Jean-Claude Juncker, Presidenti i ri i Komisionit Europian, duhet të zgjedhë antarët e rinj të Komisionit. Por mosmarrveshjet ndërkombëtare dhe çështja e kuotave të femrave janë duke u bërë pengesë. Vendet antare të BE duhet të dërgonin emrat e kandidatëve të tyre për Komisionin e ri Europian deri me datë

Kur Aleksandri i Madh dhe greket pushtuan Indine, i gjeten indianet te adhurojne nje perendi mashkull me karakteristika femerore qe vdiste, te tipit te Yakinthit pellazgjik ose Narkisit, te Dionisit grek, te Adonit fenikas dhe grek ose Bakhut, te Atios-it lfrigas dhe lidik, te Osirit egjiptian dhe te Thamuzit palestinez,

Udhëtim në botën misterioze të antikitetit Priftërinj që tridheshin, pjesëtarë të komuniteteve të tyre që drogoheshin. Dhe kulti i Isidës dhe Mitrës që u paraprinin simboleve kristiane. Në një paraqitje krejt origjinale të këtyre detajeve, kohët e fundit nuk flitet për gjë tjetër vecse për mistere. Romane dhe pseudoromane, shenjtorë

Në 2014-ën, Ishte një “avari” e politikës që shkaktoi tre dekada të tmerrshme për ekonominë botërore. Tregjet dhe veprimtaria ekonomike mund të përballojnë një pjesë të madhe të stresit dhe pasigurisë politike – deri në pikën kur rendi ndërkombëtar pëson “avari” Kemal Derviş Ky muaj – 100-vjetori i shpërthimit të

Ndërkohë që mediat sociale vazhdojnë të dominojnë kohën tonë të lirë (dhe mund të shkaktojnë papunësi për ata që nuk e aplikojnë me diskrecionin e duhur), platformat e tyre respektive na paraqiten si realitete gjithnjë e më të shëndetshëm, tek të cilët mund të “arratisemi” kur jetët tona të përditshme