11/08/2014

Vali R. Nasr Rikthimi i Amerikës në fushëbetejat e Irakut, sado që të na kujtojë punën e pambaruar të Amerikës atje, është njëkohësisht edhe një kujtesë se bota arabe po vazhdon të përpiqet të mbyllë punën e papërfunduar të Perandorisë Otomane, një shekull pasi ajo u shemb. Pas Luftës së

Të parët që ngritën shërbime të fshehtë ishin popujt e Mesopotamisë së lashtë dhe perandori Diokleziani e bëri institucion. Por tani nuk ka më as Mata Hari e as James Bond: informacionet kapen përmes exabyte-ve në internet Strategu ushtarak kinez Sun Tsu e kishte kuptuar që në shekullin V p.e.s.

Sulmet amerikanë kundër ISIS në Irak po fillojnë të japin rezultate konkretë. Forcat kurde të Peshmergës kanë ripushtuar dy qytete në pozicion strategjik, ndërkohë që kanë arritur të arratisen 20 mijë nga 40 mijë civilë të pakicës Jezide, që ishin bllokuar prej ditësh në malet e SInjarit, nën kërcënimin e

Memoja per strategjine zbulon qe fokusi tashme do te jete mbi produktivitetin sipas CEO Satya Nadella’s Ka filluar nje kurs i ri i fokusuar ne nderlidhjen dhe produktivitetin e saj. Dhe ky kurs fillon me vendosjen e nje standarti mbi aplikacionet e Office dhe per disa produkte dhe sherbime te

Ai është tani përfundimisht burri i fortë i Turqisë: ende kryeministri dhe së shpejti president i Turqisë njofton pas fitores së qartë një fillim të ri për vendin e tij. 60 vjeçari ka me vete një shumicë absolute zgjedhësish. Pas përfundimit të zgjedhjeve presidenciale, kryeministri turk Recep Tayyip Erdogan tha

Personi që bleu biletën me emrin Dan Cooper u ul në sediljen 18c të fluturimit Northwest Orient Airlines, nga Portlandi në Oregon, në drejtim të Seattle. Në bord ishin edhe 36 pasagjerë të tjerë, shumë prej tyre po shkonin në shtëpi për të festuar Ditën e Falënderimeve, festa më e