07/08/2014

Seria: Fotografite me prekese te historise “Më prit, baba!” Tetor 1940. Vogëlushi ëhitey Bernard, 5 vjec, përpiqet që t’i bashkohet të atit teksa ky niset për në luftë  

Kulmin e saj oratoria e Nolit në Lidhjen e Kombeve e arriti me fjalimin aq të debatuar që mbajti në Asamblenë e Pestë të Lidhjes, më 10 shtator 1924. Shtypi ndërkombëtar e pasqyroi si një ngjarje jo të zakontë në aeropagun e diplomacisë botërore. Disa nga medjat më të mëdhaja

322 pes – Zhvillohet Beteja e Kranonas (Larisa) midis Athinës dhe Maqedonisë. Pasi athinasit mësuan mbi vdekjen e Aleksandrit të Madh në qershor 323 pes, ata vendosën  të rebeloheshin kundër hegjemonisë maqedonase; rekrutuan një forcë mercenare, kryesisht persianë; dhe krijuan gjithashtu një ushtri të përbashkët mes qyteteve-shtete të tjera helenike.

Kohët e fundit rrjeti më i madh social Facebook-u është përfshirë nga sulme të ndryshme të viruseve. Mashtrimet janë të shumëlloshëm, hacker-at bëjnë çmos që të arrijnë të vjedhin të dhënat e përdoruesve të Facebook-ut që më pastaj ato i përdorin për përfitime të tyre apo edhe për keqperdorime të

Normalisht duhej të ishte një ndeshje miqësore, por fundi nuk rezultoi aspak i tillë. Ndonëse me famën e një xhentëlmeni, Guardiola refuzoi t’i jepte dorën kolegut të skuadrës së All Star, Caleb Porter dhe ky reagim nuk kishte aspak lidhje me rezultatin, por me masakrimin sipas tij të lojtarëve të

A duhet të frikësohemi vërtet nga ndonjë ngjarje katastrofike që mund të çojë në zhdukjen e plotë të qenieve njerëzore? Përveç rënies së lirë të asteroideve, ajo që rezulton nga një studim i Qendrës së Kembrixhit për Studimin e Rreziqeve Ekzistenciale (Cser), është se, kërcënimi më i madh për të