04/08/2014

Është ëndërr apo ekzsiston me të vërtetë ky vend? Këto 10 vende në botë do të ju bëjnë që të pyesni veten nëse nëse jeni duke fluturuar në një botë të bukur ëndrrash apo jeni zgjuar dhe me këmbë në tokë. Natyrë e frikshme, peizazhe joreale dhe arkitektura përrallore …

Rubrika: Fotografitë më të rëndësishme të historisë Kjo fotografi tronditëse tregon Quang Duc, një murg që i vuri flakën vetes në një rrugë të tejmbushur të Saigonit në 1963. Ai vdiq pasi protestoi për persekutimin e budistëve nga qeveria e Vietnamit Jugor. Regjimi ua kish bërë shumë të vështirë jetën

Në këtë artikull, shtatë shkencëtarë të Kennedy School of Government në Harvard ofrojnë mësimet historikë që duhen nxjerrë nga Lufta e Parë Botërore, e njohur ndryshe edhe si a para Luftë e Madhe. – “Thjeshtë fakti që lufta mund të jetë një marrëzi, nuk do të thotë që ajo nuk

Kur një figurë e shquar politike apo fetare vdes papritur, dalin menjëherë teoritë e komplotit. Megjithatë, historitë që do të rrëfejmë nga sot mund të jenë më shumë se sa thjeshtë spekulime paranojakë. Secili prej këtyre liderëve mund të ketë qenë viktimë e një vrasjeje të fshehtë Ariusi (Viti 336

Faqet e historisë janë mbushur shpesh me tregime e tragjedi, humbje, dhe dëshpërim. Në disa raste, megjithatë, ka një dritëz shprese në formën e yllit të të dashuruarve të cilët kurrë nuk heqin dorë nga dashuria e vërtetë. Mbretër dhe mbretëresha, perandorë dhe perandoresha, amvisa, mantenuta-dashuria nuk njeh tituj ose

RUBRIKA: “Kështu reagojnë udhëheqësit e marrë” Jean-Bedel Bokassa është i famshëm për marrëzinë e tij të pashembullt. Dihet se Bokassa përpiqej shumë që të shfaqej si një figurë pothuajse prej Perandori, kur u bë udhëheqës i Republikës së Afrikës Qendrore në vitin 1976, dhe pothuajse falimentoi të gjithë vendin e