01/08/2014

Abuzim me pushtetin: kjo është akuza e hedhur prej kohësh nga republikanët kundër presidentit Obama, që sipas mendimit të tyre, e ka përdorur shpesh herë instrumentin e dekretit, duke anashkaluar Kongresin. Dhe tani, kongresmenët kanë miratuar një rezolutë, e cila praktikisht mund t’i hapë rrugë një aksioni ligjor ndaj Shtëpisë

Lufta e momentit, midis forcave të armatosura izraelite, që janë superiore dhe rebelëve të Hamasit, errëson sfidat më të mëdha me të cilat përballet Izraeli dhe palestinezët, si dhe vetë ekzistencën e Hamasit Të gjitha shenjat tregojnë se qeveria e kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu është e përgatitur të paguajë një

Nga tërmetet dhe cunamët, tek krizat financiare, sëmundjet dhe sulmet terroristë. Ja disa ngjarje që edhe mund të ishin parandaluar dhe shumë jetë mund të ishin shpëtuar Tërmeti në Haiti Në vitin 2010, një tërmet me përmasa të tmerrshme goditi Republikën e Haitit. Mijëra vetë gjetën vdekjen, fshatra të tërë

Në 9 gusht 1945, Amerika hodhi bombën atomike me emrin e koduar “Fat Man” mbi qytetin japonez të Nagasakit, duke vrarë afro 40 mijë vetë që në momentin e impaktit. Mijëra të tjerë do të vdisnin më vonë, prej djegieve apo rrezatimit. Skena ishte tipike si prej ferri, teksa mijëra

Rory Stewart Strategët ushtarakë kanë bërë prej kohësh dallimin mes ndreqjes së “shteteve të dështuar” në Lindjen e Mesme, dhe frenimit të shteteve si Rusia. Qasja e parë përfshinte “kundër-rebelimin”, fokusuar tek luftëtarë dhe terroristë të huaj, jo të rregullt; tjetra kish të bënte me kundërvënien ndaj sfidës së divizioneve të

Rubrika: Histori magjepsëse me mbretër të lashtësisë Dushianta ishte një mbret i rëndësishëm në traditën mitologjike indiane, por historia e tij nuk mund të tregohet pa rrëfyer më parë origjinën e nuses së tij, Shakantula. Një mbret i madh me emrin Kaushika po përpiqej të formonte një përsosmëri spirituale duke