22/06/2014

Atë ditë ajo ishte 40 vjeç dhe punonte si gazetare që mbulonte e punimet e parlamentit. Ulej në llozhën e rezervuar për mediat dhe mbante shënim votimin e deputetëve. Për një çast, nga poshtë vijnë zhurma të çuditshme: ulërima, rrëmujë, diçka që i ngjante një të shtëne. Ishte ora 23:20

Shumë prej njerëzve të mëdhenj, në prag të vdekjes kanë dhënë mendime qesharake, e disa të thella. Ju sjellim në vazhdim disa nga thëniet e tilla, që nuk harrohen kurrë. Jim Harkins, aktor amerikan: “Dua të vdes i qetë në gjumë, ashtu si gjyshi im, e jo duke bërtitur si

RREZIKU I UTOPISE – Kur metoda e organizimit racional të shoqërisë transformohet në një kult “fetar” Kurthi, siç e ka treguar historia, qëndron pikërisht në këtë “gërmë kapitale”. Kur arsyeja bëhet Arsye. Pra, kur besimi në organizimin racional të shoqërisë transformohet në një kult “fetar” dhe e çon njeriun tek

Përse Kina, kur ishte vendi më i fuqishëm i botës, nuk u zgjerua? Përse Europianët, në një tjetër migrim të madh, populluan tre kontinente, ndërkohë që kinezët kryesisht nuk denjuan që të udhëtojnë? Një linjë kyçe diskutimi në këtë temë lidhet me teknologjinë në terma krahasues, dhe do t’i kthehemi