19/06/2014

Cdo qenie e gjallë mbi tokë ka lindur nga nja paraardhës i vetëm. Por nga ka ardhur? Dhe si është formuar? Një udhëtim në kohë për të gjetur përgjigjet Si ka nisur jeta? Eshtë pa dyshim një prej pyetjeve më të rëndësishme të biologjisë. Por edhe një prej më të

Njerëzit e parë ishin të gjithë gjahtarë dhe vjelës. Nuk ka asnjë dyshim që aftësitë tona vazhdimisht në rritje për të gjuajtur kafshë të mëdha – bazuar në aftësitë tona për prodhim veglash dhe për komunikim – kanë kontribuar dukshëm në rritjen e konsumit të ushqimeve tek specia jonë. Si

Në 4 prill 1968, Martin Luther King Jr u vra nga një snajper pranë Lorraine Motel në Memphis. Dy muaj më vonë, vrasësi i King, James Earl Ray u kap nga policia. Pasi u shpall fajtor, ai u dënua me 99 vjet burug. Ashtu si të gjithë vrasjet e njerëzve

Agjentja e amerikaneve, kinezeve dhe anglezeve ishte percaktuese ne suksesin e Richard Sorges Agnes Smedley, një agjente e trefishtë që punoi për sovjetikët, komunistët kinezë dhe nacionalistët indianë, ka qenë një prej spiuneve ferma më të spikatura të shekullit 20. Ndryshe nga shumë agjentë të kohës, që ishin goxha eruditë,

Kompania e sigurimit Swiss Re ka analizuar 616 qytete rreth botës dhe potencialin e tyre që t’ju ndodh një katastrofë natyrore. Çdo qytet renditet në bazë të gjasave të ketë tërmet, stuhi, cunami ose vërshimë. Për çdo tip të fatkeqësisë Swiss Re përpiloi një skenar ekstrem në të cilin çdo