16/06/2014

“Pashë dy radhë dritare dhe e kuptova që ky ishte një Boeing”, shton. “E dija që ishte avion civil. Por për mua, kjo nuk do të thoshte asgjë. Eshtë shumë e kollajtë të kthesh një avion civil për qëllime ushtarake”. Disa minuta më vonë, ai qëlloi me dy raketa ajër-ajër,

Lexi Krock Në shekullin 5 p.e.s., Perandori romak Justiniani dërgoi disa murgj në Kinë për të vjedhur sekretet e industrisë së mëndafshit, duke fshehur vezë të krimbit të mëndafshit në bastunet e tyre. Në kohërat më të vonshme, spiunë profesionistë kanë rrezikuar jetën dhe lirinë në kërkim të informacioneve tepër

Shkencëtarët kanë zbuluar misterin mijëravjeçar në lidhje me vdekjen e Ramsesit të tretë, një nga faraonët e Egjiptit të lashtë. Bazuar në studimin e publikuar në revistën “British Medical Journal”, bëhet e ditur se në fy tin e faraonit Ramses të tretë është gjetur një prerje vdekjeprurëse. Dr. Albert Zink,

Ne shtator te vitit 1913, Gazeta “Dielli” e cila dilte në Boston, në një artikull mjaft interesant shkruante lidhur me një propozim të Greqisë që të bëhej një mbretëri dualiste mes Greqisë dhe Shqipërisë, në një model të përafert siç ishte Austro-Hungaria. Artikulli raportonte: Vlorë (21 shtator 1913) Në Shqipëri

Është minuta e ‘92 e ndeshjes Zvicër- Ekuador. Valon Behram rrëmben një top brenda zonës së zvicerianëve, pas një rreziku real që Ekuadori mund të shënonte. Niset me top dhe pavarësisht ndërhyrjes së ashpër të një kundërshtari, reziston dhe nxjerr ekipin në një kundërsulm të shpejtë. Dhe, Zvicra shënon golin