10/06/2014

Raffaele Bendandi, i njohur edhe si njeriu i tërmeteve, ka lindur në Faenza,Itali,me 17 tetor 1893. Bendandi ka deklaruar se kishte zbuluar se si parashikonte renien e nje tërmeti Teoria e tij ishte mjaft e thjeshtë:duke u bazuar nga një pikë konceptuale :forcat tërheqëse hënore,Tides,veprojne duke kryer zhvendosje në Tokë,atehere

Angela Merkeli i ka thënë David Cameronit që të mos e kërcënojë me mundësinë e daljes së Britanisë nga Bashkimi Europian, në mesin e një mosmarrëveshjeje që ka lindur, e që përqëndrohet tek zgjedhja e presidentit të Komisionit Europian. Kryeministri britanik po përpiqet që të bllokojë ish-kryeministrin e Luksemburgut, Jean-Claude

Jacob Aaron NASA është duke ëndërruar për oqeane metani dhe rrjete asteroidësh. Cdo vit, agjencia hapësinore kërkon paraqitjen e ideve për teknologjinë hapësinore, që mund të rezultojnë të dobishme për dekadat e ardhshme. Ja pesë prej 12 projekteve që janë zgjedhur prej programit të NASA-s, Innovative Advanced Concepts (NIAC). Secili

Pasuria private që kontrollohet nga familjet në mbarë botën u rrit me më shumë se 14 për qind vitin e kaluar, duke arritur në shifrën e 152 trilionë dollarëve. Sipas raportimeve nga agjencia Boston Consulting Group, Azia e Paqësorit, me përjashtim të Japonisë, kryeson rritjen me 31 për qind, duke

Massimo Franco Lindja e Mesme ka nevojë për ndërmjetësim në konfliktet e saj të vjetër, sidomos tani pas dështimit të përpjekjes më të fundit të SHBA. Ndoshta jo të gjithë brenda Izraelit dhe Palestinës, duan të fillojnë një proces të ri paqeje. Por është e vështirë të kundërshtohet nisma e

Andi Qinami ‹‹Nuk mohohet dot. Disa aspekte të Italisë na brengosin, disa ndodhi na vëne në siklet edhe pse shpesh, jemi vetë përgjegjës. Çdo ditë zënë faqet e gazetave, të cilat kanë për detyrë të na tregojnë. Por shume të tjera, për fat të mirë, na bëjnë krenarë. Ja njëqind