04/06/2014

100 mije kerkesa ne dite, 7 kerkesa ne sekonde Individë në Europë që shpresojnë të fshijnë rezultatet e kërkimeve i kanë dërguar Google mesatarisht 100 mijë kërkesa në ditë, ose një në cdo shtatë sekonda. Në adresat e Google ka një vërshim të paprecedentë kërkesash nga njerëz që shpresojnë që

Nuk po themi që keto janë njerëzit më të pafat në histori; e dimë shumë mirë që bota është e mbushur me fëmije që vdesin urie dhe me viktima nga kanceri. Por ndonjëherë bie rasti të shikosh dikë me fat aq të keq sa që mundësitë për të rastisur me

La Stampa Ishte ora dy e natës. Deti të kallte frikën. Mimoza Hajno, me profesion projektuese teknike, mbante shtrënguar në prehër një fëmijë 11 muajsh. Djali i saj. Ajo e ka quajtur gjithmonë EJ, Edgar Junior. “Ishim strehuar për dhjetë ditë në ambasadë, bashkë me mijëra të tjerë. Kishim me

JOHN KORNBLUM* 1. Gjermania i është trembur tradicionalisht marrjes së lidershipit në Perëndim Gjermania nuk ka qenë asnjëherë xhuxhi politik që disa janë përpjekur të thonë. Gjatë 5 dekadave të para të pasluftës, liderët gjermanë kanë qenë të aftë për të tërhequr perëndimin që të mbështesë objektivat e tyre kombëtarë.

Imagjinoni të zgjoheni në mëngjes, t’i hidhni një sy kompjuterit, të bëni një “Like” në Facebook poshtë një videoje simpatike. Pastaj të dilni nga shtëpia dhe të hapni makinën me telekomandë, dhe ndoshta para se të hyni në zyrë të tërhiqni para nga bankomati. Veprime të përditshme por që mund

  Libri quhet Zona 51, pra ka të njëjtin emër me bazën e mistereve në shkretëtirën e Nevadës, që ekziston prej më shumë se një gjysmë shekulli, por që për SHBA, zyrtarisht nuk është. Një investigim i madh prej pothuajse katërqind faqesh që përmbledh më shumë se 100 intervista dëshmitarësh