21/04/2014

Në komandë është gjeneral majori Meng Xuezheng: atashetë e huaj ushtarakë të vendosur në Kinë e quajnë në bisedat e tyre “Dragoi dixhital”. Në këtë aglomerat, me shumë antena satelitore dhe kavo të fibrave optike të gjeneratës së fundit, e ka patur fillimin lufta e re e Mijëvjeçarit të Tretë,

DANIEL HENNINGER Perëndimi nuk e humbi Ukrainën, një shtet i pavarur me 45 milionë banorë. Ai thjeshtë e la të ikë. Sipas deklaratës së Shtëpisë së Bardhë, pas nisjes së trazirave në Ukrainën lindore “Shtëpia e Bardhë përsërit se nuk ka në plan të japë asistencë letale për të ndihmuar

Bethoven, Moxart, Pikaso, Van Gog: e vështirë shumë që t’i imagjinosh si metodikë dhe të rregullt. Sepse gjenialiteti “nuk është normal”. Gjenitë na pëlqejnë kështu: ekstravagantë, të pavëmendshëm, mbi rregullat. Ndoshta sepse normaliteti pak u përshtatet mendjeve të shkëlqyera. E megjithatë shkenca sot është në gjendje të përgënjeshtrojë stereotipet më

Minxin Pei* Kriza e Ukrainës ka lënë përreth vetes vetëm humbësa. Perëndimi u gjend pothuajse i pafuqishëm përballë një Rusie revanshiste. Qeveria e Kievit nuk ka mundur të bëjë gjë tjetër, përveçse të asistojë në mënyrë pasive në aneksimin e Krimesë nga Putini, dhe po mundohet shumë për të frenuar