17/04/2014

“Nikolay Chiker” ka zbritur drejt jugut, përgjatë brigjeve të Floridës, dhe pasi ka lënë pas Cape Canaveral është kthyer drejt lindjes, një manovër për të ruajtur një farë distance nga një anije amerikane. Më tej një prapakthehu e shpejtë për t’u ringjitur deri në qendrën hapësinore. Tashmë është e qartë

Cmimet e konsumit në 28 shtetet anëtarë të Bashkimit Europian u rritën në ritmin më të ulët në 4 vite e gjysmë, për periudhën e 12 muajve të fundit, duke treguar që rënia e normës së inflacionit përbën problem për ekonomitë në të gjithë kontinentin, dhe jo vetëm ato që

Timothy Garton Ash Në rrafshin gjeopolitik, ju ftoj të mbani shënim: sa më shumë që futemi në shekullin 21, do të kemi më shumë Ukraina Më thuaj çfarë Ukraine sheh, e do të të them se cili je. Kriza ukrainase është një variant politik i provës së njollave të Rorschachut,

Barak Obama e kishte thënë gjatë vizitës së tij europiane dhe tani po ndodh. Anders Fog Rasmusen ka deklaruar se “do të ketë më shumë avionë në qiej, më shumë anije në dete, më shumë aftësi reaguese në tokë”. Me fjalë të tjera, premton Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s “kemi

Aktivizmi i Putinit në politikën e jashtme shihet këtu – nga elitat dhe nga një shumicë e madhe e opinionit publik – si një rikthim i krenarisë ruse: një nacionalizëm legjitim dhe patriotik, që e rimerr projektin imperial atje ku e kishte lënë jo Gorbacovi, por Car Nikolla II. Dhe

Jonathan Bousfield Një bisedë me tre shkrimtarë të njohur, fitues çmimesh, të cilët u rritën në një Europë Qendrore që, Milan Kundera dikur e përshkroi si Perëndimi i marrë peng. Ndodh që këta kombe të vegjël, vazhdojnë të jenë bartës të të vërtetave të rëndësishme 30 vjet më parë, shkrimtari