07/04/2014

ROBERT D. KAPLAN Mund të garantojë stabilitet dhe mbrojë minoritetet më mirë se cdo lloj rendi tjetër. Përse nevojitet një imperializëm i matur amerikan Në qershor të vitit 1941, gjatë Festivalit të Shavuot-it, një turmë ushtarësh dhe fisesh arabë shkaktuan një masakër në lagjen çifute të Bagdadit, duke vrarë më

Julia Timoshenko Periudha e qetë mes shpalljes së luftës në shtator 1939 dhe blicit të nazistëve në Belgjikë e Francë në maj 1940, quhet shpesh herë “Lufta e rremë”. Që kur Rusia ka pushtuar dhe aneksuar Krimenë, si dhe ka nisur të grumbullojë trupa dhe armë në kufirin tonë lindor,