26/03/2014

ROBERT J. SAMUELSON Duhet theksuar se marrja e shpejtë e Krimesë nga Rusia turbullon dhe kundërshton një prej aksiomave më shpresëdhënëse të urtësisë tradicionale. Eshtë supozuar – rrallëherë deklaruar hapur, por besuar gjerësisht – se rritja e ndërvarësisë ekonomike mes kombeve, zvogëlon numrin e konflikteve gjeopolitikë tradicionalë. Globalizimi parandalon luftën.

Presidenti Obama siguron mbështetjen e aleatëve, dhe menjëherë ngre tonet ndaj Putinit. Pothuajse e vë në lojë, duke thënë që “Rusia është një fuqi rajonale, e cili kërcënon fqinjët e dobët”, ndërkohë që shqetësimi i tij kryesor gjeopolitik nuk janë provokimet e Moskës, “por rreziku që dikush të shpërthejë një

Përshkallëzimi i ngjarjeve në Ukrainë, vë ne alarm jo vetëm palët direkt të përfshira, apo atyre që të paktën prej Luftës së Dytë Botërore kanë qenë aktorët kryesore të zhvillimeve ndërkombëtare, por edhe më gjërë, në nivel mbarëbotëror. Po Ukraina, njëri nga operatorët më të mëdhenj në botë të sistemit

“Ta hajë dreqi, duhet të rrëmbejmë armët dhe të shkojmë të vrasim ata rusë të mallkuar, po të isha atje, një mut do ua kisha dhënë Krimenë, do kisha gjetur një mënyrë për të hequr qafe ata bastardë të ndyrë”. Por edhe pa kallashnikov, ish kryeministrja ukrainas llogarit që “të

Ishte gushti i 2004 dhe sapo kishim luajtur me Evertoni. Bill Kenwrighti po qante. I ulur në zyrën time, duke qarë. Të pranishëm ishin David Moyesi, David Gilli, Billi dhe unë. Teksa studionim Presidentin e Evertonit në brengën e tij, ai tha se do të donte të bënte një telefonatë.