11/03/2014

Terrorizëm i ri global, trafik fëmijësh, dokumenta, armë dhe drogë, rrëmbim dhe luftë spiunësh, apo problem në strukturën e njërit prej avionëve më të sigurtë në botë. Katër ditë pas zhdukjes së Boeing 777 të Malaysia Airlines, që udhëtonte nga Kuala Lumpuri për në Pekin me 239 pasagjerë në bord,

Milion pas milioni, vazhdon hemorragjia e ngadaltë e përdoruesve të shërbimeve të mesazheve që lënë WhatsAppin – aplikacionin që krejt papritur, themeluesi Jan Koum ia shiti Facebookut, pak më shumë se dy javë më parë – për të kaluar në platforma alternative. Të rinj dhe të rritur që druhen se

David L. Phillips Rusia është duke e përmendur “precedentin Kosovë”, si justifikim për veprimet e saj në Krime. Ky është një argument i pavërtetë. Ka dallime themelorë, ligjorë dhe politikë mes procesit të sanksionuar ndërkombëtarisht, i cili e pati kulmin me pavarësinë e Kosovës, dhe grabitjes së territorit që Rusia

Dokumentat e deklasifikuar / Siguria e përbashkët dhe marrëveshjet ekonomike: planet e presidentit të SHBA Moskë, 14 janar 1994. Presidenti amerikan, Bill Clinton, ai rus, Boris Jelsin dhe ukrainas, Leonid Kravchuk firmosin marrëveshjen e carmatimit bërthamor të Ukrainës. Eshtë fillimi i kthesës në marrëdhëniet e vështira Moskë-Kiev, që do të