March 2014

Cdo gjashtëdhjetë sekonda, Apple fiton 70 mijë dollarë, Samsung arrin në 54 mijë, të ndjekura nga Microsoft dhe Google. Llogaritë e xhepave të të mëdhenjve të Internetit bëhen nga Distilled, kompani marketingu online. Një lumë parash që megjithatë nuk shkon tek Twitter, kompania që cdo minutë humbet afro 1200 dollarë

Ja përse Gmail dhe të tjerët nuk janë me të vërtetë falas: Shërbimi i postës elektronike online i Google, Gmail, që të martën mbush 10 vjec, mund të mos marrë pagesa për llogaritë që hapen. Por kompania po vazhdon të mbledhë pagesa në formën e sasive të mëdha të informacionit

STEIN RINGEN* Prapa qeverisjeve jofunksionale, a është vetë demokracia duke u kalbur? Në Athinën e lashtë, demokracisë iu deshën 250 vjet që të shpërbëhej. Ishte krijuar një formë krejt e re e qeverisjes, ku njerëzit vetëqeveriseshin. Ajo ishte një periudhë e mrekullueshme. Athina pati rritje në pasuri dhe kapacitete, luftoi

Një raport i OKB i nxjerrë sot në mëngjes, ka arritur në një konkluzion tronditës: Nëse bota nuk ndryshon menjëherë kursin dhe në mënyrë dramatike, sistemet themelorë që mbajnë në këmbë qytetërimin njerëzor janë në rrezik. Paneli Ndërqeveritar për Ndryshimin e Klimës (PNNK) në raportin e fundit – që hartohet

DOKUMENTAT E REJA / NSA ka përgjuar 122 udhëheqës: Dokumenta të reja të nxjerrë dhe botuar në Der Spiegel dhe The Intercept nxjerrin më shumë detaje se si agjencia e sigurisë së SHBA ka shënjestruar një listë udhëheqësish botërorë, e cila është më e madhe nga sa mendohej fillimisht. Dokumentat,

Kutitë e këpucëve të mbushura me para, përgjimet kompromentues, ligjet kundër lirisë dhe mbyllja e Twitter dhe YouTube nuk e kanë sprapsur as me një milimetër popullaritetin e kryeministrit turk, Rexhep Taip Erdogan, i cili drejton qeverinë e vendit që nga viti 2003. Nëse zgjedhjet administrative ishin konsideruar një referendum