28/02/2014

Eric Draitser Nga Siria në Sochi, nga Polonia tek grupi muzikor “Pussy Riot”, konfliktet diplomatikë dhe gjeopolitikë mes Rusisë dhe Perëndimit po dominojnë titujt e mëdhenj të mediave. Megjithatë, prapa këtyre cështjeve qëndron konkurrenca ekonomike, që duhet të jetë kuadri i cdo lloj analize të politikës dhe ndërveprimit mes të

– Në UKRAINE, presidenti rus Vladimir Putin i vendosi trupat në gjendje gatishmërie pas disa ditësh retorikë të ashpër prej zyrtarëve të lartë rusë, që pasoi rrëzimin e aleatit të tyre, presidentit ukrainas Viktor Janukovic. Tensioni pësoi rritje në rajonin e Krimesë, ku rusët përbëjnë grupin më të madh etnik.

Pas skandalit të NSA, po shumëfishohen shërbimet që lejojnë mbrojtjen e të dhënave, mesazheve të postës elektronike dhe shkëmbimeve privatë në rrjetet socialë. Ja cilët janë dhe si funksionojnë Si Davidë të vegjël, kundër Goliathëve të mëdhenj të përgjimeve në masë, po lindin dhe zhvillohen në internet iniciativa për mbrojtjen

  Që nga fillimi i krizës, në vjeshtën e vitit 2008, ekonomia botërore ka përshkuar tre faza: një rënie e fortë që zgjati më shumë se një vit, një ringjitje ndërmjet viteve 2009 dhe 2010, e cila megjithatë nuk u transformua në një rimëkëmbje të vërtetë, dhe një recesion të

Thomas L. Friedman * Me Rusinë që hungërin për shkak të rrëzimit të aleatit të saj që udhëhiqte Ukrainën, dhe që nga ana tjetër vazhdon të mbrojë aleatin vrasës që udhëheq Sirinë, ka shumë zëra që thonë se po rikthehemi në Luftën e Ftohtë – dhe se ekipi i Obamës