25/02/2014

Thonë se fitimet i ka të reduktuar, por në Bursë është shndërruar në një kolos që vlen më shumë se sa Coca Cola. Sepse tregu e vlerëson modelin e biznesit, që ka në qendër rrokjen e shijeve dhe zakoneve të klientëve Një botues amerikan e krahason me “Kumbarin”. Një gazetë

Vijay Prashad * Askush nuk ecën në rrugët e Dohës. Në korsitë e gjera të makinave kalojnë automjete që shkëlqejnë, mes të cilëve një Rolls Royce me ngjyrë salmoni që e kam parë të kalojë disa herë. Të vetmit që shihen nëpër rrugë janë punëtorët e ndërtimit që, me kokën

Elif Shafak* Asgjë nuk e pasqyron më mirë shtrëngatën, se sa përhapja e teorive të komplotit gjatë ditëve të fundit.  Kryeministri Rexhep Taip Erdogan ka akuzuar në mënyrë të përsëritur të huajt, se ishin ata prapa protestave në Parkun Gezi verën e vitit që kaloi, protesta që patën si pasojë

Biznesmeni i madh fshihet, duke i hapur vend filantropit. Mark Zuckerberg duket tashmë si një xhaketë që mund të vishet nga të dy anët: nga njëra anë, në moshën 29 vjec, ka përbuzur detyrën e përfaqësimit të të rinjve më të pasur të botës dhe ka blerë, vetëm pak ditë