20/02/2014

Grupi Bilderberg. Komisioni Tripalësh. Komiteti 133. Prapa organizmave më të njohur ndërkombëtarë që zyrtarisht përcaktojnë fatet e botës, ka të tjerë më pak të njohur, por që përfaqësojnë zemrën e vërtetë të vendim-marrjes globale. Sepse, prapa kuintave, lëvizin fijet e ekonomisë dhe të politikës Qeveri, parlamente, banka qendrore, institucione transnacionalë të cdo

Origjinën e krizës, për ata që e kanë harruar, na e kujton Barak Obama: “Një shumicë ukrainasish duan që të integrohen në Europë”. BE, zi zgjedhje qytetërimi, premtim mirëqenieje dhe demokracie. E megjithatë në fund, është një fyerje, ajo që përmendet pafundësisht përballë tragjedisë ukrainase. Ajo përmbledh (me domethënie të

Në kulturën greke, arkaike dhe klasike, kur flisnin për sfida ndaj perëndive, autorët zakonisht merrnin distancë dhe shpesh herë dënonin ata që guxonin më tepër sec duhej. Shembulli më tipik është ai i titanit Promete: në shekullin VII para Krishtit, poeti grek Hesiodi e përshkruante bëmën e tij si një

Hendeku në të ardhurat dhe pasurinë rezulton më shumë prej vendimeve politikë se sa prej forcave ekonomike Joseph E. Stiglitz Eshtë e njohur tashmë që pabarazia e të ardhurave dhe pasurisë në shumicën e vendeve të pasur, sidomos në SHBA, ka pësuar rritje në dekadat e fundit, dhe tragjikisht, është

Vija ndarëse mes privates dhe publikes është po aq poroze sa një fije letër. Cifti që kryen tradhëti bashkëshortore tek hyn tinëz në një hotel: a po i ndjek ndokush? Adoleshentë që lënë shkollën për të shkuar në një qendër tregtare: A do të përplasen aty me një shoqe të