14/02/2014

Roger Cohen Ky mund të jetë momenti më i keq në marrëdhëniet gjermano-amerikane, që nga fundi i Luftës së Dytë. Helmi i skandalit të përgjimeve nga SHBA, në mungesë të një kërkese falje nga Uashingtoni, vazhdon të depërtojë në një shoqëri ku e drejta e privatësisë private është një vlerë

Will Hutton Ja një pikëpyetje që po mban në ankth futurologë, strategë të sipërmarrjes, ekonomistë dhe ministra të jashtëm të të gjithë botës. Nga dhjetë ekonomitë më të mëdha të planetit, cilat do të ecin më mirë dhe cilat më keq gjatë pesëmbëdhjetë viteve të ardhshëm? Në 2013, SHBA ishin

Ideologjia e uebit është totalitare. Na bën të besojmë në zgjidhje të thjeshtësuara. Të diktuara prej algoritmeve dhe të miratuara pa ekzaminimin e kritikës. Teza e një guruje Ideja themelore e inovatorëve të Sillicon Valley dhe e intelektualëve që u bëjnë interpretimin, është që teknologjia shërben për të na bërë

Kemi hyre prej kohësh tashmë në një epokë në të cilën këta gjigantë privatë janë më të fuqishëm se shtetet-kombe. Unctad (agjencia e Kombeve të Bashkuara) përllogarit se nga njëqind fuqitë e para të botës – sipas GDP apo të ardhurave – 55 janë kompani dhe vetëm 45 janë shtete

Përdorimi i algoritmeve në polici është një prej shembujve të rritjes së ndikimit të tyre në jetët tona. Dhe teksa bëhen gjithnjë e më të kudondodhur, po kështu intensifikohet edhe debati nëse duhet të lejojmë që të bëhemi kaq të varur prej tyre – dhe kush, e kontrollon përdorimin e

Kryebashkiakët, dhe jo presidentët apo mbretërit, do të jenë udhëheqësit e rinj globalë Parag Khanna Cdo pesë vite, Këshilli i Shërbimeve të Fshehtë i SHBA, që këshillon drejtorin e CIA-s, boton një raport në të cilin parashikon pasojat afatgjata të tendencave globale. Në fillim të këtij viti, Këshilli botoi raportin