13/02/2014

Atëhere kur Zonja e Hekurt kërkoi që ta shkëpusë Hong Kongun nga duart kineze Ka qenë edhe prej hekuri, por Lady Thatcher që zbarkoi në Pekin në orën 13 e 30 të pasdites së 22 shtatorit 1982 nuk ngjante me të fortën Meryl Streep, e destinuar që ta mishëronte pothuajse

CHRISTIAN CARYL Në fillim të këtij muaji, banka e investimeve Credit Suisse botoi vëzhgimin e vet vjetor të pasurisë globale. Raporti i bankës është i mbushur me gjetje interesante, por njëra në vecanti të bie në sy. Ka të bëjë me shpërndarjen e aseteve në Rusi, ku, sic thotë raporti,

Udhëheqësit po i bëjnë thirrje kombit të marrë një rol më të fuqishëm në cështjet politike dhe ekonomike të botës Duke iu drejtuar të pranishmëve në seancën e hapjes së KOnferencës së Mynihut për Sigurinë, një takim i përvitshëm të kryediplomatëve perëndimorë dhe zyrtarëve të mbrojtjes, që u zhvillua në

Hotelet e mëdhenj që ndërtoi Tito për të demonstruar suksesin e modelit jugosllav, janë shembuj unikë arkitekture moderniste Jerko Bakotin Hotelet e mëdhenj jugosllavë në brigjet e Adriatikut janë “monstra betoni” ose kryevepra të arkitekturës moderniste të viteve gjashtëdhjetë? Të menduar për të thithur turistët perëndimorë dhe për të shërbyer

Nuk kanë më të numëruar parashikimet e analistëve që shpallin “vdekjen e radhës” të Dollarit. Megjithatë, që nga viti 1944, supremacia e tij nuk është vënë asnjëherë në diskutim. Një përpjekje për të zbuluar përsenë Asimetria e marrëdhënieve mes Shteteve të Bashkuara dhe të gjithë shteteve të tjerë varet pikësëpari

Denoncuesi, ish punonjës i NSA, mund të ketë hedhur në erë shansin e vetëm të SHBA për të frenuar pangopësinë e Kinës, në vjedhjen e sekreteve të korporatave, qeverisë dhe ushtrisë Për më shumë se një dekadë, një fushatë e pandalshme e Kinës për të vjedhur informacione të vlefshëm dhe